Våra entreprenörer

Accelerator Program #4

Velohouse

1484679_347862388751741_6511770237015475596_n


Ett öppet och kollaborativt arbetsutrymme i Helsingborg som jobbar för att inspirera och stödja kreativa projekt inom kulturell mångfald och tvärvetenskap. Velohouse projekt fokuserar på att bygga ett positivt och hållbart samhälle med aktiviteter som för människor samman.

Ett hem att trivas i, en stad att trivas i

EHATI


Alla förtjänar ett hem att trivas i, oavsett inkomst. En förmånlig homestyling byrå som använder återvunna möbler och material. Med ambitionen att föra samman arbetslag utav personer som normalt inte möts, för att skapa ett bättre samhälle, tillsammans.

EOS Cares

Eos Cares Logo NO Background


Vill främja samhällsansvar och integration av internationella och lokala medborgare. Med stöd av EOS Lund Basketklubben så bidrar flera aktivitetsgrupper varje vecka med både tid och rum för att ses och socialisera, leka och lära tillsammans – oberoende av ålder, kulturell bakgrund eller yrke.

Helsingborg International Connections

Utskrift


Ett kunskapsspridande nätverk för internationella talanger och deras familjer. Genom en on-och offline plattform skapar de en välkomnande och informativ upplevelse, som stödjer regionens mål att attrahera och behålla internationell företag och andra nyckelpersoner.

I am Coaching

iamcoaching


Genom upplevelsebaserade workshops, coaching och kurser arbetar I am Coaching med lekfull produktivitet, mänsklig transformation, expansion av människors världsbild och förståelse för sig själv, i syfte att frigöra sin fulla potential och välmående.

Social Business Lab

SBL


Bygger broar mellan den svenska IT-sektorn och nyanlända genom att erbjuda skräddarsydda utbildningar inom programmering och IT-utveckling.

Accelerator Program #3

I am fashion

IamFashion


En integrationssatsning för nyanlända. Utanförskap motverkas genom modekultur för att skapa ett öppnare samhälle.

Khan Academy Svenska

svensk-khan-logo-square-e1490636655164


Ett översättningsprojekt var syfte är att översätta hemsidan Khan Academy till svenska. Detta för att skapa en gratis mattecoach på svenska, för alla.

XamaycaTreatz

XamaycaTreatz


Främjar hälsosam och hållbar vegetarisk och vegansk Jamaicansk matkultur i Sverige genom catering och events.

OIKOSHUB

Oikoshub


Kopplar ihop människor i behov, med människor med rätt kraft för att skapa en värdig tillvaro. Detta genom att koordinera myndighetsinsatser för att underlätta för individen och samtidigt arbetsbördan för myndigheterna.

Medvetna Val

medvetnaval


En utvecklingsmodell som hjälper människor att förflytta sig från att vara offer för omständigheter till att aktivt skapa och leda.

Chaordic Lab


Hjälper organisationer att bli snabbare bli hållbara genom att koppla ihop deras problem med personer och organisationer som har lösningar genom en global innovationsplattform.

Connect 2 Colombia

Connect2Colombia


Kopplar samman europeisk teknik, investerare och teknologi med de folket som behöver det i Colombia för att ha en positiv samhälls- och miljöpåverkan.

Accelerator Program #2

Inga Ingenjör

inga-ingenor


Använder kraften i berättande för att nå alla barn i Sverige i åldern 5-9 år och introducera dem till vetenskap och teknik på ett mycket tilltalande sätt.

Stella Robotics

stellarobotics_logo1


Vi utvecklar en digital kommunikationsplattform för släktingar och vårdgivare som är i kontakt med äldre människor.

Cube

15267840_344675722566866_6940961412868971846_n


Tillhandahåller ett digitalt pedagogiskt verktyg för att organisera workshops, samla politiska idéer, fungera som en plattform för europeiska ungdomsorganisationer och lobby för unga européers röst.

Gepant

16939590_1226132230769303_4542676874014054091_n


Ger enskilda personer och organisationer möjlighet att tjäna pengar och givare blir av med sina burkar och flaskor samtidigt som de bidrar till ett mer miljövänligt sverige.

Endless

endless


Identifierar solenergiprojekt i Brasilien och gör dem till affärsmöjligheter för investerare i Nordeuropa.

Ento Foder


Vi växer insekter på matavfall och biogasavfall till ett hållbart djurfoder och gödningsmedel.

Flyttahus


Flyttar rivningshotade hus till nya platser där de kan återanvändas av nya ägare.

Sweden Virtual Reality

unnamed-2


Organiserar interaktionshändelser och tävlingar för att stimulera Sveriges VR-utveckling mot hållbarhet.

Pitupi

16298363_1340657656013927_2984723927929093207_n


Designar och skapar ekologiska kläder för barn, som produceras i en verkstad i norra Albanien.

Accelerator Program #1

Local Food Nodes


Vi är en medlemsdriven och lokal livsmedelsservice som låter producenter sälja direkt till konsumenter med noll intäktsförlust.

Electronicsmix 


Utvecklar tjänster inom elektronik – till exempel reparationer, workshops och gör-det-själv-kurser – till individer, skolor och företag för att se till att elektronik som kan fungera med mindre reparationer inte kastas bort, allt gjort på ett roligt och ekonomiskt stabilt sätt.

Malmö Lokalvaluta


Genom en gemensam valuta och ett starkt lokalt nätverk vill vi skapa en stark ekonomisk, social och miljömässigt hållbar stad och ett lokalsamhälle som förbinder människor, företag och kommun.

PlanM


Utvecklar smarta mobilitetslösningar för att hjälpa fastighetsägare att vara hållbara, lika och effektiv på plats med förändringshantering och fysiska åtgärder.

weAdventure


En online marknadsplats för att lista, upptäcka och boka spännande utomhusupplevelser runt om i världen.

Whatif-Media


Vad händer om vi ser vad som fungerar istället för vad som inte gör det. Vad sägs om att skapa hopp genom att berätta och dela med sig av konstruktiva nyheter och berättelser? Whatif, en ny medieplattform – gör just det.